Wat heb je nodig voor het bouwen van een eigen game-pc?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om over te stappen naar een game-pc en dat is een begrijpelijke keuze. Een game-pc is namelijk sneller dan een spelcomputer, waardoor het mogelijk is om betere prestaties neer te zetten. De meeste mensen die overstappen naar een game-pc willen zelf een game-pc bouwen. Het is leuk, maar ook leer je kennis maken met hoe een computer werk en hoe een computer in elkaar zit. Als je ook je eigen game-pc wilt bouwen, dan is dit artikel zeker voor jou bedoeld. Hier vind je namelijk meer informatie over wat je nodig zult hebben voor het bouwen van een eigen game-pc.

Belangrijke componenten 

Om een eigen game-pc te kunnen bouwen, is het belangrijk dat je de juiste componenten aanschaft. Deze componenten moeten niet alleen speciaal ontwikkeld zijn voor het gamen, maar moeten ook met elkaar kunnen werken. Zo zijn er bijvoorbeeld AMD gaming moederborden waar geen Intel processor op past. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Weet je niet welke componenten goed samen werken en/of welke componenten geschikt zijn voor het gamen? Dan is het verstandig om eens een webwinkel te bezoeken waar ze deze componenten verkopen. 

Een besturingssysteem 

Wanneer je een eigen game-pc gaat bouwen, dan is een van de belangrijkste componenten die je aan moet schaffen de harde schijf. Dit kan een HDD zijn, maar tegenwoordig worden SSD het meest gebruikt, vooral voor gamen. Als je een harde schijf hebt aangeschaft, dan is deze helemaal leeg en staat er dus niets op. Om van de game-pc gebruik te kunnen maken na het bouwen, moet je zelf een besturingssysteem zoals Microsoft Windows 10 Home installeren op de harde schijf. Dit is erg ingewikkeld, vooral omdat je hiervoor de BIOS van de computer moet bemachtigen. 

Beveilig je computer 

Nu je de computer gebouwd hebt, is het verstandig om jezelf te beschermen tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit. Gamers worden vaak het slachtoffer, want het account die gamers gebruiken kan soms wel duizenden euro’s waard zijn. Daarnaast is een game-pc geschikt voor het ‘minen’ van cryptovaluta en dat weten cybercriminelen ook. Zij proberen zoveel mogelijk gamers te infecteren met een virus dat op de achtergrond cryptovaluta gaat minen. Wees daarom verstandig en kies om je game-pc te beveiligen met een anitvirus pakket zoals Kaspersky Antivirus 2020.

Is het aanschaffen van een speciale router verstandig?

Het is tegenwoordig mogelijk om een eigen router aan te schaffen en deze te gebruiken als de standaard router. In het verleden was dit niet mogelijk doordat providers het gebruik van hun eigen router verplicht hadden gesteld. Voor gamers die shooters spelen, kan enige vertraging veel effect hebben op de resultaten. Zij kiezen er daarom ook voor om een eigen router te installeren, want er is dan geen vertraging. Mocht je dus ook veel vertraging hebben of gewoon de beste prestaties willen hebben, dan is het verstandig om een speciale router aan te schaffen die bedoeld is voor gamen.